Καλέστε μας +(30) 210 83 14 661

Εκδηλώσεις

Γιορτή για τα 10 χρόνια του ΕΛΣΕΤ

Πολλά και σημαντικά ήταν τα «δώρα» που… ανοίχτηκαν στα «γενέθλια» του ΕΛΣΕΤ.

Την Παρασκευή 29/09/2023, στο ξενοδοχείο Porto Palace της Θεσσαλονίκης ετικετοποιοί, προμηθευτές, συνεργάτες και φίλοι του Συνδέσμου συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την επέτειο των δέκα ετών από τη δημιουργία του, το 2013.

Το πιο σημαντικό «δώρο» ήταν ότι η εκδήλωση άρχισε με αναφορά στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αυγ. Χατζηχρυσός ξεκίνησε την ομιλία του υπενθυμίζοντας ότι ο ΕΛΣΕΤ έχει αναλάβει πρωτοβουλία να συγκεντρώσει χρήματα για τους πληγέντες και ανέφερε ότι  ο Σύνδεσμος έχει ήδη έρθει σε επαφή με την ανθρωπιστική οργάνωση Humanity, η οποία θα αγοράσει τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι και θα τους τα διαθέσει. Επειδή ο χρόνος πιέζει, τα χρήματα θα συγκεντρώνονται μέχρι την Πέμπτη 5-10 και την Παρασκευή 6-10 θα μεταφερθούν στην Humanity. Για τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, τα είδη που θα αγοραστούν και οτιδήποτε σχετικό θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση στο ΙΕΚ ALPHA

Πιστοί στο… ραντεβού με την ενημέρωση των σπουδαστών στις σχολές Γραφικών Τεχνών, επισκεφθήκαμε το IEK ALPHA της Αθήνας και ενημερώσαμε τους νέους για τον κλάδο, την ιστορία του, το διαγραφόμενο μέλλον του και τις επαγγελματικές προοπτικές που παρουσιάζονται.

Ο κ. Αυγερινός Χατζηχρυσός παρουσίασε το video που έχει δημιουργηθεί ακριβώς για την ενημέρωση των σπουδαστών, εξήγησε τα στάδια της παραγωγής, ανέλυσε τον τρόπο δουλειάς και τη φιλοσοφία της ετικετοποιίας, αλλά και γενικότερα της συσκευασίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΕΛΣΕΤ στο Ι.Ε.Κ. Πειραιά

Επιστροφή στα… θρανία

Μετά το υποχρεωτικό «διάλειμμα» που επέβαλε η πανδημία, ο ΕΛΣΕΤ ξαναρχίζει τις επισκέψεις στις σχολές γραφικών τεχνών με στόχο να ενημερώσει τους σπουδαστές σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων στο χώρο της ετικετοποιίας, αλλά και της συσκευασίας γενικότερα.

Ο νέος γύρος των ενημερωτικών επισκέψεων ξεκίνησε από το ΙΕΚ Πειραιά Δεύτερης Ευκαιρίας, την Πέμπτη 8-12-2022. Επίσκεψη στην ίδια σχολή είχε γίνει και στο παρελθόν.

Ο πρόεδρος του ΕΛΣΕΤ κ. Θ. Καλκαβούρας μίλησε στους σπουδαστές για την ετικετοποιία και γενικότερα για τη συσκευασία, τους έδειξε δείγματα δουλειάς, ανέλυσε τις προοπτικές που υπάρχουν για επαγγελματική απασχόληση και έδωσε απαντήσεις στις απορίες των σπουδαστών.

Διαβάστε περισσότερα...

Και κομμάτι για το… μέλλον στην πίτα του ΕΛΣΕΤ

Το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατούσε στην κοπή της πίτας του ΕΛΣΕΤ ήταν τόσο έντονο που ξάφνιασε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο ξενοδοχείο Life Gallery της Εκάλης συγκεντρώθηκαν ετικετοποιοί, προμηθευτές και φίλοι του Συνδέσμου για να ευχηθούν, να ακούσουν, να προτείνουν, να ανταλλάξουν απόψεις.

Ο πρόεδρος κ. Θ. Καλκαβούρας έκανε μια σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα και μια λίγο πιο εκτενή στους στόχους του Δ.Σ. για την τρέχουσα διετία.

Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση σε… χαλαρούς ρυθμούς

Αυτή τη φορά ετικετοποιοί και προμηθευτές ξέφυγαν λίγο από τα συνηθισμένα. Η συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Life Gallery της Εκάλης είχε μικρότερη… δόση από επαγγελματικά θέματα και μεγαλύτερη από σύσφιγξη σχέσεων και κοινωνικές επαφές.

Το Σάββατο 13-04-2019 ο ΕΛΣΕΤ κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του για μια σύντομη ενημέρωση επί των πεπραγμένων και ένα ποτήρι κρασί. Και τα δύο είχαν απόλυτη επιτυχία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια εν τάχει αναφορά στις πρωτοβουλίες και τα δρώμενα του Συνδέσμου μας από τον πρόεδρο κ. Αυγερινό Χατζηχρυσό, τον γενικό γραμματέα κ. Θοδωρή Καλκαβούρα και τον ταμία κ. Άγγελο Μπαλαμάτσια.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΕΛΣΕΤ στα… θρανία του ΙΕΚ Πειραιά

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ Πειραιά την παρουσίαση του LABELicious αλλά και τις προοπτικές επαγγελματικής πορείας στο χώρο της ετικετοποιίας.
Η παρουσίαση έγινε την Τετάρτη 3 Απριλίου στο χώρο της σχολής.

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας ο κεντρικός ομιλητής κ. Άγγελος Μπαλαμάτσιας, ταμίας του Δ.Σ. του ΕΛΣΕΤ εξήγησε στους σπουδαστές τι είναι η ετικέτα, ποια είναι η χρησιμότητά της και ποιες είναι οι προοπτικές της. Επίσης, ενημέρωσε συνοπτικά τα παιδιά για τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που εφαρμόζει σήμερα η ετικετοποιία.

Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση στον ΑΚΤΟ για το LABELicious

Μια ακόμα «επίσκεψη» σε σπουδαστές γραφικών τεχνών έκανε ο Ο ΕΛΣΕΤ. Αυτή τη φορά πήγε στον Όμιλο ΑΚΤΟ για να παρουσιάσει το βραβείο LABELicious που διοργανώνει η FINAT, αλλά και να δώσει την ευκαιρία στους νέους να κάνουν την πρώτη «γνωριμία» τους με τον κόσμο της ετικέτας.
Ομιλητής ήταν ο ταμίας του ΕΛΣΕΤ κ. Άγγελος Μπαλαμάτσιας, ο οποίος στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ενημέρωσε τα παιδιά για την ετικετοποιία και τις δυνατότητες που παρουσιάζει σε επαγγελματικό, αλλά και σε επίπεδο δημιουργίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΕΛΣΕΤ στη Σιβιτανίδειο για το LABELicious

Συνεχίζοντας την ενημερωτική εκστρατεία για το βραβείο LABELicious που διοργανώνει η FINAT, αλλά και γενικότερα για την ετικετοποιία ο ΕΛΣΕΤ ενημέρωσε τους φοιτητές του τμήματος Γραφιστικής Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων (Α’ & και Β’ Εξάμηνο) και Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών (Α’ & Γ’ εξάμηνο) της Σιβιτανιδείου Σχολής.

Η παρουσίαση χωρίστηκε σε δύο μέρη.

Στο πρώτο ο πρόεδρος του ΕΛΣΕΤ κ. Αυγερινός Χατζηχρυσός ενημέρωσε τους φοιτητές για τον κλάδο της ετικετοποιίας και τις προοπτικές του και εξήγησε ότι η τεχνολογική εξέλιξη προσφέρει δυνατότητες και ευκαιρίες που μπορούν να αλλάξουν τελείως το τοπίο και να διαμορφώσουν κάτι απόλυτα διαφορετικό.  Όπως γίνεται σε όλες τις ανάλογες παρουσιάσεις, ο κ. Χατζηχρυσός προέτρεψε τους νέους να ασχοληθούν με τον κλάδο, να εξειδικευτούν και αναζητήσουν εδώ την επαγγελματική πορεία τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση των φοιτητών του ΠΑΔΑ για το LABELicious

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας για το βραβείο LABELicious που διοργανώνει η FINAT, ο ΕΛΣΕΤ ενημέρωσε τους φοιτητές του τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Με τη συνδρομή του καθηγητή κ. Τάσου Πολίτη, ο πρόεδρος του ΕΛΣΕΤ κ. Αυγερινός Χατζηχρυσός εξήγησε στους φοιτητές την πρωτοβουλία της FINAT και το είδος του διαγωνισμού που προκηρύσσει, καθώς και το έπαθλο που θα κερδίσουν.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ενημέρωση, το μεγαλύτερο… κομμάτι της πίτας

Με αφορμή την κοπή της πίτας, τα μέλη και οι φίλοι του ΕΛΣΕΤ συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 17-03-2017 στο ξενοδοχείο life Gallery στην Εκάλη.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αυγερινός Χατζηχρυσός έκανε μια σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα του έτους, υπενθύμισε τις εκδηλώσεις και τα θέματα που αναλύθηκαν και επεσήμανε τους φορείς που έχουν πλησιάσει τον ΕΛΣΕΤ και ζητούν τη συνεργασία του ή την αιγίδα του για εκδηλώσεις που έχουν σχέση με τον χώρο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα αμέσως επόμενα βήματα που αφορούν την ανακύκλωση του σιλικονόχαρτου και την κατάρτιση των εργαζομένων που εισέρχονται στο επάγγελμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Ετικετοποιοί και Προμηθευτές

Σε κοινό δρόμο ετικετοποιοί και προμηθευτές

Τη γνώμη των συνεργατών τους ζήτησαν οι ετικετοποιοί σχετικά με τη δουλειά τους, το μέλλον της και τη συνεργασία τους. Κι εκείνοι ανταποκρίθηκαν.

Ετικετοποιοί, προμηθευτές και λοιποί συνεργάτες συγκεντρώθηκαν στο Βόλο την Παρασκευή 10-11-2017 για να αναπτύξουν τις απόψεις τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης

Καινοτομία ή… «θάνατος»

Νεωτεριστικές, πρωτότυπες, και καινοτόμες προτάσεις ακούστηκαν στην εκδήλωση της 19ης Μαΐου που διοργάνωσε ο ΕΛΣΕΤ στη Θεσσαλονίκη.
 
Όπως είχε προαναγγελθεί, η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη. Τα πρώτο αφορούσε αποκλειστικά τον χώρο της ετικετοποιίας. Οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν για τα δρώμενα στη FINAT, τοποθετήθηκαν στα προβλήματα του κλάδου και αντάλλαξαν απόψεις για τον τρόπο δουλειάς, το μέλλον, τις προοπτικές  και τις ανάγκες του, τη δυνατότητα συνεργασίας με τα δημιουργικά τμήματα των πελατών ή των διαφημιστικών γραφείων για το αρτιότερο αποτέλεσμα. Επίσης, ζητήθηκε από τους συναδέλφους να τοποθετηθούν και να υποβάλουν προτάσεις για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΛΣΕΤ.
Διαβάστε περισσότερα...

Μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο

Στοιχεία Επικοινωνίας

ELSET

  • 3ης Σεπτεμβρίου 144, 6ος Όροφος,
    T.K. 11251, Αθήνα

  • +(30) 210 83 14 661, 693 671 0186

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

FINAT