Καλέστε μας +(30) 210 83 14 661

Τα Νέα του Συνδέσμου

Ο ΕΛΣΕΤ έγινε 10 ετών και γιορτάζει

Αγαπητοί συνάδελφοι, προμηθευτές και συνεργάτες,

το 2023 συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου μας και γιορτάζουμε τα «γενέθλιά» μας.

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου θα συγκεντρωθούμε στο ξενοδοχείο Porto Palace της Θεσσαλονίκης σε μια εκδήλωση με γενικό τίτλο «Η δεκα…αιτία της δημιουργίας».

Στόχος μας δεν είναι ο απολογισμός των όσων έγιναν σ’ αυτά τα δέκα χρόνια. Πιο σημαντικό είναι να δούμε όσα δεν… έγιναν και να προγραμματίσουμε αυτά που θέλουμε και μπορούμε να πετύχουμε.

Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη από το Δ.Ι.Ε.Κ. Σίνδου

Εκπαίδευση στην πράξη

Πιστεύοντας απόλυτα ότι η καλύτερη εκπαίδευση γίνεται στην πράξη, συνεχίζουμε την ενημέρωση των σπουδαστών γραφικών τεχνών καλώντας τους στις ετικετοποιίες για να δουν από κοντά τον τρόπο, την τεχνολογία, αλλά και τη φιλοσοφία που «χτίζεται» μια ετικέτα.

Αυτή τη φορά η επίσκεψη έγινε από το Δ.Ι.Ε.Κ. Σίνδου στις εγκαταστάσεις της εταιρίας «Χαΐτογλου Α.Ε. Γραφικών Τεχνών» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα...

Η διαδοχή στις οικογενειακές επιχειρήσεις

Δωρεάν τεστ για τη διαδοχή στην οικογενειακή επιχείρηση

Αγαπητοί φίλοι, μέλη του ΕΛΣΕΤ,

ο Σύνδεσμός μας ήρθε σε επαφή με τον Δρα Χρήστο Γεωργίου, ο οποίος εξέφρασε την διάθεσή του να βοηθήσει αφιλοκερδώς τα μέλη μας στην αναζήτηση της καλύτερης λύσης σχετικά με το πρόβλημα της διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Δρ. Χρήστος Γεωργίου διατυπώνει τέσσερα ερωτήματα στα οποία δίνει τις απαντήσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

Ενημέρωση με… διεθνείς διαστάσεις

Σε όλες τις ενημερωτικές επισκέψεις του ΕΛΣΕΤ στις σχολές Γραφικών Τεχνών οι σπουδαστές προσκαλούνται στις ετικετοποιίες για να δουν από κοντά τον τρόπο δουλειάς, τον προεκτυπωτικό έλεγχο, την παραγωγή, τις επί μέρους διαδικασίες.

Πριν λίγες μέρες κλιμάκιο της Κατεύθυνσης Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αποτελούμενο από δέκα νέους και νέες, από τους οποίους οι πέντε ήταν σπουδάστριες από τη Γερμανία (Λειψία, Ντάρμσταντ και Βρέμη) που βρέθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, επισκέφθηκαν τη Forlabels για να αποκτήσουν αυτές τις εμπειρίες. Τους συνόδευαν οι καθηγητές Δρ. Αναστάσιος Πολίτης και Δρ. Μάριος Τσιγώνιας, καθώς και η καθηγήτρια κυρία Αντιγόνη Καραμάνη.

Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΠαΔΑ για ενημέρωση των φοιτητών

Νέα ενημερωτική εξόρμηση, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε ο ΕΛΣΕΤ, κάτι που είχε γίνει και το 2018.

Κατά την πάγια τακτική, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τον κλάδο της ετικετοποιίας, αλλά και της συσκευασίας γενικότερα, το ρόλο της ετικέτας στην προώθηση των προϊόντων και τις επαγγελματικές προοπτικές που διαγράφονται για τους νέους.

Επίσης, ενημερώθηκαν για το διεθνή διαγωνισμό που διοργανώνει FINAT, το  #LABELicious, αλλά και για το διαγωνισμό ετικέτας που συνδιοργανώνουν ο ΕΛΣΕΤ και το περιοδικό συσκευασίας all pack.
Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση για την επιμόρφωση στη βιομηχανία των εκτυπώσεων

Συνάντηση φορέων του κλάδου για την διοργάνωση σεμιναρίων επιμόρφωσης στη βιομηχανία των εκτυπώσεων

Οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς των κλάδων γραφικών τεχνών, εκτυπώσεων και συσκευασίας, αναζητώντας λύση στο τεράστιο πρόβλημα έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού που αντιμετωπίζει ο χώρος, πραγματοποίησαν μια πρώτη, διερευνητική, συνάντηση για να ανταλλάξουν σκέψεις και να καταγράψουν τις ανάγκες. Η συνάντηση έλαβε χώρα διαδικτυακά την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος όλοι οι φορείς των κλάδων και ειδικότερα οι κ.κ. Γεώργιος Γαμπρέλλης και Αναστάσιος Πολίτης Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της HELGRAMED - Πανελλήνιας  Ένωσης Πτυχιούχων  Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών αντίστοιχα, ο κ. Μάριος Τσιγώνιας, Διευθυντής του ερευνητικού Εργαστηρίου Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών & Μέσων Οπτικής Επικοινωνίας – GRAPHMEDLAB στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ο κ. Δημήτρης Μαντής, Πρόεδρος του ΣΥΒΙΠΥΣ – Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών και Συσκευασίας, ο κ. Άγγελος Μπαλαμάτσιας  από τον ΕΛΣΕΤ – Ελληνικός Σύνδεσμος Ετικετοποιών, ο κ. Χρήστος Κουτρουδίτσος από τον ΣΕΜΕΕ και ο κ. Κίμων Παπαθανασόπουλος από τη FESPA.

Διαβάστε περισσότερα...

Έως 15/10/23 o διαγωνισμός ετικέτας

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2023 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους στο διαγωνισμό ετικέτας που συνδιοργανώνουν το περιοδικό allpack και ο ΕΛΣΕΤ.

Στο διαγωνισμό μπορούν συμμετάσχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα (εταιρίες, επαγγελματίες, σπουδαστές κ.λπ.).

Διαβάστε περισσότερα...

Πήρε… άριστα η GRAPHICA 2023

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17,18 και 19 Φεβρουαρίου η GRAPHICA 2023 στο MEC Παιανίας, στην οποία συμμετείχε ο ΕΛΣΕΤ.

Οι διοργανωτές προσέφεραν στο Σύνδεσμο δωρεάν περίπτερο αλλά και την… ευκαιρία να παρουσιάσουμε στους επισκέπτες τη φιλοσοφία μας, τη δουλειά μας και την προσφορά της ετικέτας.

Διαβάστε περισσότερα...

Αναδιάρθρωση του Δ.Σ.

Ο κ. Χατζηχρυσός νέος πρόεδρος του Δ.Σ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες και φίλοι,

ο πρόεδρος του ΕΛΣΕΤ κ. Θ. Καλκαβούρας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίασε του Δ.Σ. και διάβασε την επιστολή παραίτησής του από το αξίωμά του, στην οποία επικαλείται λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή του. Όπως τόνισε, αυτή η παραίτηση δεν υποκρύπτει καμία άλλη αιτία, γι’ αυτό και παραμένει μέλος του Δ.Σ.

Τα υπόλοιπα μέλη, δείχνοντας κατανόηση στο πρόβλημά του τον ευχαρίστησαν για την προσφορά του και αποφάσισαν ομόφωνα να του αποστείλουν ευχαριστήρια επιστολή.

Διαβάστε περισσότερα...

ALL PACK HELLAS - Διαγωνισμός Ετικέτας

Ο ΕΛΣΕΤ σε συνεργασία με το περιοδικό All Pack διοργανώνει το διαγωνισμό ετικέτας 2023.

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει στις 20 Ιανουαρίου 2023 και η βράβευση των νικητών θα γίνει το Σάββατο 18-02-2023 στο MEC Παιανίας, στην Pack & label days, που γίνεται παράλληλα με την έκθεση GRAPHICA 2023, στις 17΄18 και 19 Φεβρουαρίου 2023.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΕΛΣΕΤ στη GRAPHICA 2023

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΣΕΤ κάνει αποδεκτή την πρόσκληση της GRAPHICA EXPO για συμμετοχή του στην έκθεση GRAPHICA 2023 που θα γίνει στις 17,18 και 19 Φεβρουαρίου 2023.

Όπως έχει γίνει και στις προηγούμενες εκθέσεις, οι διοργανωτές προσφέρουν δωρεάν στο σύνδεσμό μας το περίπτερο και τον εξοπλισμό του, κάτι για το οποίο τους ευχαριστούμε.

Διαβάστε περισσότερα...

Η SYSKEYASIA 22 και τα 10 χρόνια του ΕΛΣΕΤ

Με σύνθημα «Η Δεκα…αιτία της δημιουργίας» ο ΕΛΣΕΤ ξεκίνησε μια σειρά εκδηλώσεων που παίρνει μέρος ή θα διοργανώσει γιορτάζοντας τα δέκα χρόνια από την ίδρυσή του (2013-2023).

Η πρώτη εκδήλωση ήταν η SYSKEVASIA 2022 που διοργανώθηκε από 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2022.

Κατά γενική ομολογία, η έκθεση είχε απόλυτη επιτυχία και κάλυψε τις ανάγκες εκθετών  και επισκεπτών.

Διαβάστε περισσότερα...

Μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο

Στοιχεία Επικοινωνίας

ELSET

  • 3ης Σεπτεμβρίου 144, 6ος Όροφος,
    T.K. 11251, Αθήνα

  • +(30) 210 83 14 661, 693 671 0186

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

FINAT