Καλέστε μας +(30) 210 83 14 661

Απόψεις

Άρθρα, Αναλύσεις και Απόψεις από Μέλη, Συνεργάτες και Φίλους του ΕΛΣΕΤ

Αφού αντέξαμε, το μέλλον διαγράφεται καλύτερο

Ο πρόεδρος του ΕΛΣΕΤ κ. Θ. Καλκαβούρας και το μέλος του Δ.Σ. κ. Άγγ. Μπαλαμάτσιας μιλούν στην «Τ» για την κρίση, τις επιπτώσεις της και την «επόμενη μέρα»

Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι απλή και εύκολη στα λόγια, αλλά η πράξη λέει άλλα. Ούτε σε μια μέρα γίνεται, ούτε η «κανονικότητα» θα είναι αυτή ακριβώς που ήταν πριν την εμφάνιση της πανδημίας. Είναι πια κοινό μυστικό ότι η «επόμενη μέρα» θα ξημερώσει με αλλαγές που δεν ξέρουμε ούτε πόσες, ούτε ποιες, ούτε πόσο μεγάλες θα είναι.

Διαβάστε περισσότερα...

Η απελευθέρωση της σκέψης θα φέρει απελευθέρωση της αγοράς

ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Α» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΙΚΕΤΟΠΟΙΩΝ
κ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΥΣΟΣ


Συνέντευξη στην Ελενα Τσακίρη

«Η ετικέτα… κολλάει με το προϊόν». Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που μεταφέρει μέσα από τη συνέντευξή του στην «Agrobusiness» ο κ. Αυγερινός Χατζηχρυσός. Πρόκειται για τον πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Ετικετοποιών, ο οποίος μας αναλύει το ρόλο και τη σημασία της ετικέτας στο σημερινό εμπορικό γίγνεσθαι και μας «ξεναγεί» στα… άδυτα της ετικετοποιίας.

Ερ.: Κύριε Χατζηχρυσέ, τι ακριβώς σημαίνει η ετικέτα για ένα προϊόν;

Διαβάστε περισσότερα...

Η επιχειρηματικότητα «τιμωρείται» στην Ελλάδα


Μιλάει στην «Τ» ο γ.γ. του ΕΛΣΕΤ κ. Θεόδωρος Καλκαβούρας

Ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ., κ. Θεόδωρος Καλκαβούρας μιλάει στην «Τυπογραφία» για τον κλάδο της ετικετοποιίας και για την πρόσφατη εκδήλωση με τον εντυπωσιακό τίτλο «Το παρόν εξαρτάται από το… μέλλον».

Ερ.: Πείτε μας λίγα λόγια για τον ΕΛΣΕΤ, για την ίδρυσή του, τους στόχους του, τη δράση του.

Διαβάστε περισσότερα...

Και όμως, (κάτι) κινείται

ΕΤΙΚΕΤΟΠΟΙΙΑ: ΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Του Αυγερινού Χατζηχρυσού*

Έχουν περάσει σχεδόν 50 χρόνια από τότε που άρχισε η επανάσταση στη συσκευασία. Από το χύμα του μπακάλη περάσαμε στo flow pack του σούπερ μάρκετ. Το επιστρεφόμενο γυάλινο μπουκάλι με σκαλισμένη τη φίρμα πάνω του, αντικαταστάθηκε από το πλαστικό μιας χρήσης ή το tetra pack. Το απορρυπαντικό σκόνη στο χαρτονένιο κουτί έδωσε τη θέση του στο συμπυκνωμένο υγρό μέσα σε φιάλη που διαθέτει καπάκι-μεζούρα. Τότε έγινε η επανάσταση και στην ετικέτα,  η οποία, πριν καθιερωθεί στη κοινή συνείδηση ως «ετικέτα», είχε άπειρες ονομασίες: ταμπέλα, ταμπελάκι, μακέτα, μοκέτα, ζωγραφιά, κλισέ, χαρτάκι, χαρτόνι, κορδέλα, κονκάρδα κάρτα, σήμα, σχέδιο, εικόνα και πολλά άλλα. Σήμερα πια όλα τα προϊόντα έχουν σημείο αναγνώρισης την αυτοκόλλητη, σε ρολό, ετικέτα τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο

Στοιχεία Επικοινωνίας

ELSET

  • 3ης Σεπτεμβρίου 144, 6ος Όροφος,
    T.K. 11251, Αθήνα

  • +(30) 210 83 14 661, 693 671 0186

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

FINAT