Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι Graphic art…ίως ή (ζω)γραφικές τέχνες, αφού τα παιδιά… ζωγράφισαν.
Τελικά οι διεθνείς διακρίσεις δεν έρχονται μόνο από τους αθλητές του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του άλματος εις μήκος ή του άλματος επί κοντώ.
Έρχονται και από τους φοιτητές του ΠαΔΑ που έφεραν την Ελλάδα στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε ομαδικό επίπεδο.
Στις 2 Ιουνίου 2024 ολοκληρώθηκε η προσπάθεια του φοιτητή της Κατεύθυνσης Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του ΠΑΔΑ Πάολο Ορτολάνο που συμμετείχε στον 2nd Flexo Sinapse Worldwide Packaging Productivity Contest που έλαβε χώρα στο περίπτερο της COMEXI H10/C19.
Ο Πάολο συμμετείχε στον τελικό του διαγωνισμού ύστερα από μια επίπονη τρίμηνη σειρά συνεχών αναμετρήσεων με μεγάλο πλήθος συμμετεχόντων από αρκετά και σημαντικά Πανεπιστήμια όπως το RIT και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Λειψίας τα οποία τόσο ο Πάολο όσο και ο Κολομβιανός αντίπαλός του, Daniel Sanchez από το SENA, κατάφεραν να αποκλείσουν στους προκριματικούς, τους προημιτελικούς, και τους ημιτελικούς γύρους.
Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο νέων φοιτητών των Γραφικών Τεχνών έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και σε αυτήν παραβρέθηκαν στελέχη της βιομηχανίας της συσκευασίας, κατασκευαστές μηχανών, πανεπιστημιακοί, ο κλαδικός Τύπος, οι εκπρόσωποι της διοργανώτριας Sinapse Print Simulators και των χορηγών της διοργάνωσης του διαγωνισμού COMEXI, MENDEL Systems GmbH, ZELLER + GMELIN και HINOJOSA.
Σε ένα σχεδόν εορταστικό κλίμα οι δύο φοιτητές διαγωνίστηκαν με όρους ταχύτητας της επίλυσης των εκτυπωτικών προβλημάτων με την χρήση των προσομοιωτών της SPS. Ο Πάολο Ορτολάνο υπήρξε εξαιρετικός στον χειρισμό και έχασε στις λεπτομέρειες το πρώτο βραβείο από τον αντίπαλό του, Daniel Sanchez, ο οποίος φάνηκε να είναι ταχύτερος. Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι τρείς πόντοι που πήρε κερδήθηκαν σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα και του εξασφάλισαν τον τίτλο του νικητή του διαγωνισμού. Ωστόσο και μόνο η συμμετοχή του Έλληνα φοιτητή στον τελικό του διαγωνισμού δείχνει το υψηλότατο επίπεδο της ελληνικής συμμετοχής. Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι στους προημιτελικούς του διαγωνισμού μέσα στην πρώτη δεκάδα των προκριθέντων, εκτός από τον Πάολο κατατάχθηκαν και οι Στέλλα Θεοδωρακίδου και Φίλιππος Κύριλλος ανεβάζοντας την Ελλάδα στην 2η θέση διεθνώς στο Ομαδικό Επίπεδο.
Η ελληνική αποστολή εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες της στην κα Ανδριανή Γούτου που αφιέρωσε μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου της για την εξάσκηση των φοιτητών, στον ΕΛΣΕΤ και την HELGRAMED που από κοινού υποστήριξαν οικονομικά τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στην έκθεση Drupa 2024 αλλά και σε όλους τους χορηγούς της HELGRAMED για την υποστήριξή τους στην διοργάνωση του περιπτέρου της (Hall 7.0 dna G01).
Ο ΕΛΣΕΤ συγχαίρει από βάθους καρδιάς τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και διακρίθηκαν στον παγκόσμιο στίβο, τους καθηγητές τους και όλους όσοι συντέλεσαν σ’ αυτή την επιτυχία.
Ας ευχηθούμε να είναι η μικρότερη από τις άλλες που θα ακολουθήσουν.
Αθήνα, 17/06/2023
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Γκαλερί Φωτογραφιών
https://www.elset.gr/nea/stin-koryfi-tou-kosmou-foitites-tou-pada#sigProId03aeec6d67