Καλέστε μας +(30) 210 83 14 661

Τα Νέα του Συνδέσμου

Πρωτοβουλία για το Τμήμα Συσκευασίας

  • 26 Μαϊος 2022 |

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Σε καλό δρόμο η δημιουργία του

Στην κοινή προσπάθεια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, των κλάδων των Γραφικών Τεχνών, των Εκτυπώσεων και  της Συσκευασίας και των φορέων τους για δημιουργία πανεπιστημιακού τμήματος Επιστημών Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο ΕΛΣΕΤ.

Συντασσόμενος με την HELGRAMED, το ΣΕΜΕΕ, το ΣΥΒΙΠΥΣ, τη FESPA Hellas Association, το ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ και την ΕΕΝΕ, συμμετείχε στην εκδήλωση που οργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της Forlabels όπου είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος και ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Περικλής Μήτκας.

Παρούσες ήταν οι αντιπρυτάνεις του ΠαΔΑ, κυρίες Ευθυμία Παπαγεωργίου και Γραμματή Πάντζιου.

Κεντρικό πρόσωπο της παρουσίασης ήταν ο καθηγητής στο ΠαΔΑ κ. Τάσος Πολίτης, Πρόεδρος του Διεθνούς Κύκλου Πανεπιστημίων Γραφικών Τεχνών, ο οποίος ενημέρωσε τους καλεσμένους και τους άλλους παρευρισκόμενους για την ανάγκη της δημιουργίας του τμήματος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι από ένα σύνολο περίπου 9.000 επιχειρήσεων των συναφών κλάδων, 170 εταιρίες μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, υψηλών προδιαγραφών, με εξωστρέφεια και διεθνείς συνεργασίες δεν μπορούν να βρουν το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον τρόπο λειτουργίας των μεγάλων εκτυπωτικών εταιριών, πολλές από τις οποίες δουλεύουν σε 24ωρη βάση, άρα οι ανάγκες τους σε απόλυτα εκπαιδευμένους εργαζόμενους και κυρίως σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, τριπλασιάζονται. Σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του ο κ. Πολίτης τόνισε ότι πολλές εταιρίες μεταποίησης και παραγωγής προϊόντων (τρόφιμα, ποτά, φάρμακα, καλλυντικά κ.λπ.) διαθέτουν οι ίδιες τμήματα σχεδιασμού και προσδιορισμού προδιαγραφών παραγωγής των συσκευασιών και διατηρούν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, που δεν καλύπτονται όλες, αφού δεν βρίσκεται το κατάλληλο προσωπικό.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και κυρία Μάχη Κακαβά, επιχειρηματίας και διευθύντρια της ABC design.   

Οι κ.κ. Συρίγος και Μήτκας δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από όσα είδαν και άκουσαν, αλλά και επειδή διαπίστωσαν από κοντά ότι η συσκευασία αποτελεί το «διαβατήριο» της ελληνικής παραγωγής στο εξωτερικό. Δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχιστούν οι επαφές για εξεταστεί διεξοδικά το θέμα.


Αθήνα, 25 Μαΐου 2022

 Το Δ.Σ. του ΕΛΣΕΤ

Θεόδωρος Καλκαβούρας

Πρόεδρος

Γιάννης Καραχάλιος

Ταμίας

Ντενίζ Χαΐτογλου

Αντιπρόεδρος

 

Αυγερινός Χατζηχρυσός

Γεν. Γραμματέας

Άγγελος Μπαλαμάτσιας

Μέλος

επιστροφή στην κορυφή

Μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο

Στοιχεία Επικοινωνίας

ELSET

  • 3ης Σεπτεμβρίου 144, 6ος Όροφος,
    T.K. 11251, Αθήνα

  • +(30) 210 83 14 661, 693 671 0186

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

FINAT